ניתוח להגדלת השד הוא אחד הניתוחים היותר נפוצים בקרב נשים, הביקוש לניתוח הולך וגובר עם השנים והדרישה מאוד פופולארית. עם זאת קיימים דיווחים בספרות הרפואית על סיבוכים שקורים בהליך הגדלת השד אשר לא היינו רגילים לשמוע בעבר כמו: גידולים של הדם, גידולים של תאי דם- שקושרים אותם באופן כזה או אחר לשתלים. יש קשר (נדיר) אך קיים והוכח ב-3 שנים האחרונות. אנשים יותר מודעים לנושא זה, אך לא בטוח שזה מקטין את הביקוש לניתוח הגדלת החזה. הרוב המכריע של הלקוחות לוקח בחשבון את הנושא הזה ולמרות זאת מבצע את ניתוח הגדלת השד. בעבר כאשר ארגון הFDA אישר את השימוש בשתלי סיליקון בארה"ב, מצאו להפתעתם שאנשים שיש להם שתלי סיליקון, יש להם פחות סרטני שד, בניגוד למה שחשבו.
למה חשוב לבצע החלפת שתלים
האיגוד לכירורגיה הפלסטית ממליץ להחליף שתלים בין 10-15 שנים.
החלפה של השתלים זה דבר שרצוי, מפני שלשתלים הנמצאים הרבה זמן בחלל יש נטייה "להזיע" סיליקון – וזיעת הסיליקון לעיתים נותנות תחושה כאילו השתל פתוח.
בדיקות ניגודיות (שימוש בקול, אולטרסאונד, ממוגרפיה ברנטגן, MRI) הן טכניקות שעושות אבחון ביתר של פתיחה של שתלים שנמצאים בתוך השד, מוצאים שהבדיקות הניגודיות של השדיים אכן צודקות, ולפעמים הבדיקות מראות שהשתל פתוח אבל אז שפותחים את השד בניתוח מגלים שלא כך הדבר.
הבדלים בין ניתוח חזה ראשוני לבין החלפת שתלים
החלפת השתל ברוב המקרים הוא הליך קל יותר מניתוח החזה הראשוני.
הפרוצדורה די דומה, פחות מכאיבה לאחר הניתוח, מפני שאין צורך לעשות כיס חדש (חלל להכנסת השתל- אותו מבצעים במהלך ניתוח להגדלת החזה).
אם עושים החלפה ישירה לאותו חלל- הפרוצדורה קטנה יותר. אך כן יש רופאים שמסלקים את המעטפת של השתל הישן. לעיתים צריך לבצע כיס חדש.
ניתן להחליף את השתל למידה גדולה יותר, הכיס שמייצרים כדי להכניס את השתל מתרחב ברוב המקרים, השתל מותח את הכיס, במיוחד כשהולכים ללא חזייה. בהתאם לצורך מחליפים לשתל עם נפח טיפה יותר גדול. תלוי במטופלת ובתיאום ציפיות מול המנתח הפלסטי.