נשים רבות פונות אליי לצורך טיפולי אסתטיקה לחזה, כמו: הגדלת חזה, הקטנת חזה והרמת חזה. אולם לעתים פונות אליי גם נשים שבעבר ביצעו ניתוחים פלסטיים בחזה וכיום הן מעוניינות לבצע החלפת שתלים בחזה – בין אם בעקבות שתל שנפתח או בין אם מדובר בטיפול מונע. לפניכם כל הפרטים.
נשים רבות מסתובבות עם שתלים בשדיים. ישנו דור שני ושלישי של נשים עם שתלים בשדיים. חלקן יכולות להסתובב עם השתלים ולא לדאוג שיצטרכו להחליף אותם, אך יש כאלה שנאלצות להחליף. רוב הזמן המדיניות הייתה כי אין צורך להחליף את השתל עד אשר הוא לא נפתח. בעבר השתלים הישנים היו שתלים מזיעים, שהסיליקון מזיע לתוך הרקמה, כיום השתלים המודרנים הם שתלים שהזיעו פחות אל הרקמה. בעבר הסיליקון היה ג'לטיני על סף הנוזלי, כיום הוא קשיח יותר ופחות מתנדף.
סיליקון המזיע בתוך הרקמה לא גורם לסכנה ממשית לבריאות, אך הוא יכול לנדוד לבתי השחי וזו תופעה שאינה רצויה מאחר והיא מעמיסה את דרכי הלימפה בסיליקון. קיימת תופעה כאשר שתלי סיליקון מחברה מסוימת שכבר לא מייצרת שתלים, היו נפתחים יותר מאחרים ועקב כך נעשתה רויזיה במחשבה לגבי החלפת השתלים הרגילים כל 10-15 שנים. החלפת השתלים מעניקה ביטחון לכך ששתל לא ייפתח בתוך הגוף ובעיקר לא ייפתח בתנאים שלא מטפלים בהם – באמצע טיול למשל. כאשר נפתח השתל אנו מעדיפים להיכנס אל השד, לנקות ולסלק את השתל הפתוח.
אמנם לא מדובר בניתוח דחוף, אך מומלץ לבצעו בטווח של מספר שבועות מרגע גילוי התופעה. קיימת אפשרות של החלפת שתלים באופן מונע. מדובר בפרוצדורה המפחיתה את הסיכוי לפתיחה ספונטנית של שתלים מאחר ולשתלים הישנים סיכוי גבוה יותר להיפתח. לא מדובר בפרוצדורה קשה מדי בעיקר אם אין תופעות נלוות לעניין. בניתוח אנו נכנסים דרך אותה הצלקת כך שלא נוצרות צלקות חדשות. מנקים את החלל של השד לעתים מניחים את השתל באותו החלל שניקו ולעתים בחלל חדש שיוצרים. לרוב מדובר באותו החלל.
לא מדובר בניתוח ארוך מדי – בין חצי שעה לשעה. במידה ולא יוצרים חלל חדש זמן ההחלמה קצר יותר מאחר והכיס שקולט את השתלים כבר מוכן.